Tuesday, March 17, 2009

apa mahu arini?

we often been burnt by keterujaan dalam beberapa perkara.. yeah.. some say it should be ketidakmahuan.. atau ketidakterujaan.. ha ape merapek yang aku karangkan di sini.. i wasn't online in 2days maybe... tak tahu.. some matters will come out with sifat yang seperti 'aku-berasa-malas'... owh ok.. actually i love to begin my entry with uncertain words... or might continuously used that uncertain as in the whole story of my entry.... kadang-kadang aku mencari asal usul bebelan aku...

when i was some age in high school, i've already started the uncertain dalam bebelan.. at that time, internet wasn't so wise to be used... everything must be written on a colorful papers.. (padahal boleh je atas kertas yang plain sahaja).. aku kan suka over.. thus, i wrote them with ketidaktepatan kata-kata yang takde kaitan pada apa yang aku bebelkan.. aku tidur lambat sebab main blog guna kertas sahaja.. manade nak guna komputer macam sekarang... sekarang tidur lambat sebab main internet... i always say, sometimes the current world is so cruel.. or is getting cruel.. or sangat mengejamkan... note that the 'current' is been used here which refer that we are facing all of them without a nice boundary... i make and do everything with a sake of good manners in hoping to get sedikit kebaikan untuk diri sendiri... some say i am taking for granted... i don't really mind with what kind of say that seems stabbing me repeatedly... some part of my life are really endeavored... jadi aku tidak berapa kesah pada kata-kata orang sekeliling kerana aku tak pernah carik masalah dengan granted mereka pula...

baek-baek.. aku kembali normal dan berenti buat sedikit lamunan... last saturday as stated in entry before, i was getting braces... so, it truly happened... dan aku sangat berani... hmmm... dan tak pasal aku berasa malas nak online... owh ok... i attended to my friend's wedding on last weekend... aku tak tahu tapi kenapa manusia perlu kahwin??... yeah the question sounded mere folly.. but perkahwinan itu kadangkala membazirkan duit pada kenduri.. and i had questioned emak with this so-seems-dumb-feeling-to-know-the-answer... by making an innocent look, i waited for the answer given from her.. emak cukup malas layan aku kadangkala.. sebab aku cukup banyak mengarut dalam setiap soalan dan kata-kata... then she gave an uncanny respond, "aku tak tahu siapa lah yang nak kawin dengan kau ni ain"... ha ok terima kasih mak sebab jawab soalan dengan cara begini... then i wrinkled... adakah dia menjawab soalan.. tak kesah lah.. lain kali jangan ada anak nama ain macam aku..
..............itu sahaja.............

Friday, March 13, 2009

siapa kata?

vent some feelings in words or images??



nothing much today..
  1. i made a simple jogging with my sis n iva..
  2. made some simple black n white snap.......
  3. i uploaded my flickr with the B&W mood...
  4. i am getting braces on tomorrow morn.......


..............mekaseh daun ganja............

Thursday, March 12, 2009

menoleh

owh ok maybe aku agak tergolong dalam kalangan jakun dan batak.. tapi kurang pasti... i went to the clinic as have to see the dentist.. so it's eventually happen... that's a credit for me since i kept postponing on all that almost 2months.... maybe i make a pretty good lie if i say that i am cool man, what the hell reason to afraid of... so-called cheat.. please be alerted, ain juga anak yang manis dalam bicara kadangkala... but today, i wasn't... i thought i have to pull out some these strong teeth for putting that so-admired braces.. but thank God, aku tak perlu cabut gigi... itu semua menghilangkan ketakutan aku pada seorang dentist... terima kasih doctor since he said, "your teeth only a little bit out of course"... erhh.. aku memandai.. padahal dia tak kata over-over pun.. hahaha.. tak kesah lah.. but on this coming Saturday, the braces will be placed on my teeth.. teruja atau gementar atau gedik atau keliru atau jakun atau apa???..... tak kesah lah apa rasa.. tapi manusia akan keliru bila di saat kehabisan masa untuk membuat keputusan... it happened to me when my first decision to further my study... the common question to ask, "am i do a right decision enough?? or am i sick of making some good decision?? or am i insane??? or maybe aku patut berenti buat soklan bodo begini lagi".... hahaha.... baek.. sekarang masa untuk makan ubat gigi dan listerine...
........selamat malam........

Wednesday, March 11, 2009

hantukan

video
Lyric - Daddy Long Legs (Korean Movie)
>>original song<<
mudji anhulke, nega ttonanun iyu
ijen saranghaji anhnun-danun gol algiye
yawan noye mam odiyedo
naesarang momulsu opsumul algiye

ihyaehaebolkke honchanamgyoji-ni-yu
ijen naye nunmul takkajul nonun optkiye
chigum naye kyote innun-gol
kurimja ppunimul nanalgiye

sarangun pombichorom nae ma-um jokshigo
chi-ul su omnun chu-ogul nae-ge namgigo
ije ichuranun ku hanmaniro
nawa sagwa-nomnun tarun kkumul kkugo

ibyorun kyo-ulbichorom du nunul jokshigo
ji-ul su omnun sangchoman naege namgigo
ijen ttonandanun ku hanmadiro
nawa sanggwa-omnun haeng-bogul kkumkkunun no

kidohae-bolkke niga ichyojikirul
sulpunsarangi tashin naege oji-anhkirul
sewol kanundero kudae-ro
modyojin gasum-man nama-itkirul

wae haeng-bokhan sun-gando sarangwe gobaekdo
nal sol-re-ge-han gu hyang-gido
wae mamulsun om-nunji ttonaya hanun-ji
mono-jyo-ya-man ha-nun-ji

sarangun pombichorom nae ma-um jokshigo
chi-ul su omnun chu-ogul nae-ge namgigo
ije ichuranun ku hanmaniro
nawa sagwa-nomnun tarun kkumul kkugo

ibyorun kyo-ulbichorom du nunul jokshigo
ji-ul su omnun sangchoman naege namgigo
ttonandanun ku hanmadiro
nawa sanggwa-omnun haeng-bogul kkumkkunun no

this video is seriously no-intended.. suddenly while taking the pick from wall shell, then i feel mahu jadi korea.. ngaaa... ini tipu.. actually this song is my-always-song-that-feel-liking-to-sing...(walaupun berbahasa korea dan aku tak tahu butir maksud setiap lyric)... owh ayat cm haram di sini.. mahap.. aku record saat aku stim tahap ular.... or in proper word, aku mengantuk...then i kill the boredom or even sleepiness with this stupid Korea cover song... hmmm... have u ever been kicked by cik kapok... myself is sangat selalu... the kick here is rather so-called 'layan mata' kot... dunno... i ain't kind of terror at all.. but once the fred is grabbed, then the strumm starting some stupid note sounds, then my eyes are always able to tidur dengan sempurnanya... aku tak tahu.. all of sudden... hmmm... owh ok.. tak kesah lah... my playing ain't fully recorded coz the camera was out of battery... padahal kemera tuh memang nak aku benti nyanyi lagipun... hahaha... baek-baek.. aku sedar diri..
...........mekaseh..........

Tuesday, March 10, 2009

what today?

sekerap mungkin ada gak yang tanya aku, "hey, apa yang kau labelkan di blog kau ha?"... hhahaha.. do you ever try to sort out my label in my every entry??... i'll catch a simple talk here, i never give a true meaning on 'em at all... erhh... cukup sahaja itu.. hmmm... yesterday i got a pretty eager to sleep... i took more than usual period to have a long sleep... then it couldn't give me some eager to bloggy perhaps... at a certain line, it's good for not habiskan-duit-pada-elektrik-komputer-juga... owh ok.. jadi tiada kesalan.. hmmm...

last two days, i got a simple outing with my friend... boleh tak aku nak kata, aku tak pernah pergi pavilion... hahaha.. so-sad.... maybe i am part of stingy person... coz i often put a nice talk by said, "situ tempat orang kaya2, kalau aku gi, xde benda yang aku boleh beli unless bite a piece of popcorn for cinema purpose"... but i think i should take 'em back... kerana i just saw a converse outlet there... itu kegilaan aku in a big reason there's also in a big choices.. memang aku akan gila... tak kesah lah.. hmmm... actually there's been too many months that i never put myself in a train a.k.a LRT... so it happened by the time i made that simple outing to the pavilion yang bajet newyork tu... aku rindu dengan ketapi tanah melayu... but when u choose a Sunday as a ride time, here the point that u don't have to rindu the ketapi tanah melayu.. pasal rasa macam pergi negara Indon dan Bangladesh.. maybe u know what i mean... selalu aku berharap, aku tak kena pukau pun sudah cukup bernasib baik... hmmm....

i made a suicide pose in my latest chantekbelaka... but my shape figure is so-gemok.. tak tahu.. memang aku dilahirkan to have a sexy hips.. whooppss... u might say "euww, kau tak perlu nak over perasan ain".... tak kesah lah kalau ada yang heran.. pasal so many times people would tease me with 'kaki-seperti-gajah'... then i ought to motivate myself with the sexy hips matter.. persetan lah kau kata aku begitu tenat sekalipun... hhmmm... owh ok.... at time being, i made a quite fool lags in everything.. as i stated at the intro of this post, i made a long sleep dengan tiada hadnya... i assume some hesitation.. so, that's a huge reason for that lags... begini ahh ain.. hidup penuh dengan alasan yang hebat.. pasal aku memang suka perasan hebat tanpa sempadan kata-kata...
...........bagus...........

Saturday, March 7, 2009

bangkit

being late in the morn is a part of jerk... yeah.. .the routine since left the classes... nothingness.. as planning to go to the surgery, again it was ended by meaningless... my passion sometimes common called pathetic... sigh... jadi ia sangat tidak bermakna kadangkala.. biarkan aku... hmmm... i have no idea to be thought like aku-berangan-sampai-habis-satu-rumah-menjadi-bahan-anganan... yeah so-called yes with this... i swear to my cik kapok, everyday i make some out of sane mimpi... i hope somehow to see a bank at my doormat.. or in short, "please leave ur money on my chuck shoes".... takde orang gile nak bagi aku duit tak pasal... but i used pintu rumah sebagai bahan sasaran dalam anganan... as if it helps me some... tak kesah lah...

my capo again lost... and again sasaran aku adalah iva... she has a good interest in guitar.. i mean since she yet to be 1year-old girl kid before... so kiddy... tak kesah.. dia budak kecik je padahal... ha ok stop the last name of iva... capo lost because of it asks me to buy a new ones.. aku mula rindu pada abngah.. the good tutor in everything is himself... as same with 'snap' work is totally come from his lensa juga... aku tak mampu untuk miliki satu.. ha ok ini tipu... i'd rather to spend my money to uncommon needs... pernah juga abangah kata, "adik, angkat la satu d70"... but i answered with not-so-care-at-all... ngaaa.... apa-apa lah yang aku care sangat selain dari miliki lensa sendiri... as same with handphone thingy... i ain't in preference to have very canggih ones.. actually the handset is sort of elok-kau-buang-je-dalam-jamban... but i refuse to replace it.. aku tak tahu di mana golongan aku untuk sikap yang begini.. or in discourteous word, "kau memang kedekut la ain"... hahah.... tak kesah lah... here the view that snapped by abngah's lensa... note that i love to make self captured... mungkin ini lebih mendekatkan diri aku pada 'kuat-berangan'.. kau peduli apa bukan.. also note that i change the chantekbelaka WM a.k.a watermark...
.............buncetan.........

Friday, March 6, 2009

wrongly

i just back from accompanied emak to buy some bunga at nursery.. erhh.. sometimes i could make myself in bau yang tengit.. sebab aku keluar rumah lepas bangun tido dan basuh muka.. then i decided to drive for her... yeah konon aku kesian kt mak.... the main point isn't part of nursery or even pasu bunga.. while resting myself in my very messy room, aku rasa macam nak berubah.. i planned to do much things for burukkan lagi bilik ini since too many persons are interested for being ahli kongsi gelap dalam bilik aku.. i got no idea.. but they are making me reckoning some makian setiap minit.. apa lah yang aku hangenkan di sini... tak kesah lah... hmmm... i love to buy.. or maybe pretty close to an exact word is 'bazir'... bazir itu kegiatan haram aku.. mesti membazir duit untuk lebih pandai berjimat.. ha ok hotak la aku.. i owed some 'time' with too many things.. hope to reach 'em at the very last point as i should be... aku semakin dewasa sekarang sebagai pemikir yang hebat.. ha ok ape-ape la yang aku bebel cam siput saat petang begini... maybe i often act like hey-arini-aku-menang-loteri-pastuh-sok-aku-menang-judi... what the hell ain martopo...
...........jangan peduli sangat.......

Wednesday, March 4, 2009

pintu toilet


i am sleepy.. this brown eyes while putting on this glasses are seriously make myself some kind of.... odd.... hilang penat aku pada pelajaran... one of my aunt said, "make urself tired to the fullest in study coz u gonna get the most worth in ur work line someday"... kind this way lah kata-kata nya... but i spotted some please by minding her nerdy words in my few days back... harian aku tanpa tidur yang agak cukup sebab terlalu fikir ayat beliau ini... so i slipped out this stupid lead... tak kesah lah.. aku habis final.. dan perkara pertama paling bagus adalah tidur... but i am blinded by so-curious wanting in sang kasut... ha ok... i often being begini apa-apa pun..

hmmm... sometimes i feel wanting to yell... it's been a several months that i never keep yelling dalam kotak merah.. the last time i've been there bersama dengan manusia yang tak ingat akan jalan pulang ke rumah.. haha.. rendu ecah.. if u read this blog and u are reading this kata-kata, kau akan menangis budak... give me a simple text seperti "akak, jom g mkn satey kajang".... and keep ronggengan with me some day.. sebab aku dah habis exam yang sangat lah macam hantu raya.. tak kesah lah.. my friend had sudden msg me by said, "ain, aku nak kawin, nanti dtg tau"... honestly, part of my friends are feel piece of cake in kawin.. or maybe i'm the only one a good grumbler on this.. owh ok sorry with this not so-sweet word budd... but seronoknya korang semua nak kawen... nanti aku dtg.. sebab aku memang suka makan kenduri.. ngeeee.....

i've sudden feel mahu jadi muda.. dan i've sudden remember bout Avril coz i used to be so-big fan of her when i was teen age before... now still the fan title but little than 'big' i guess so.. yeah, i'm BIG enough to be a fan of Sherry Dupree pula... here the song that included in my favorite list.. actually i'm sorting out my own CD for her 1st album.. but as usual, there are fraction of still available in my cd collections.. i dunno where is it... so i embedded from youtube.. enjoy to listen only.. takde video... sebab korang akan rasa muda.. suddenly aku teringat saat aku masa gilakan Avril, bangle aku penuh satu lengan... tapi aku masih ainlavigne masa tu walaupun mak kata aku macam hantu bila eye shadow kalah orang black metal.. ngaaaaaa....... aku rendu untuk jadi muda... huhuhu....

..........betul..........